Om Anna

fullsizeoutput_857.jpeg

”Måleriet är för mig ett sätt att kunna uttrycka mig på och målet med min konst är att beröra och sprida glädje”

Mitt namn är Anna Bergqvist och i min källarateljé i Trollhättan skapar jag och utvecklas i mitt måleri. Skapandet har funnits i hela mitt liv ända från att jag var en liten flicka och fick möta tre olika konstnärer under min uppväxt  i skolan.  Dessa kvinnor har inspirerat och skapat en nyfikenhet och lust att utforska material och färger. Detta har gett mig ett sätt att uttrycka mitt innersta rum på.

Inspiration hittar jag i vardagen där upplevelser, erfarenheter, tankar och miljöer får utlopp i mina konstverk. Mina kvinnor handlar ofta om livet och alla de olika roller vi bär med oss i olika situationer. Livet är inte svart eller vitt utan består av nyanser som berikar oss. Vi blir i ett sammanhang och påverkas av de människor och miljöer vi har runt oss.

Mitt formspråk präglas av att dukarna får olika lager med färg som spacklas och trycks med olika föremål där färger blandas i olika färgkombinationer. Dukarna vrids och vänds åt olika håll och plötsligt dyker mina kvinnor upp och vill förmedla en känsla jag bär med mig.Jag målar med akrylfärg, tusch/ink, sprayfärger och ibland har tavlorna ett inslag av bladmetall. Ibland uppstår en dikt till tavlan utifrån mitt innersta rum.

Jag målar även lampskärmar i härliga färger som blir ett färgstarkt konstverk  i inredningen och hemmet.

Min sambo Jonas skapar digital konst utifrån kända motiv i staden vi bor. Kika in under fliken ”digital konst” så får du veta mer. Han bygger även en del av mina ramar till konstverken.Gå gärna in och följ mig på mitt Instagram konto och följ mig under annabergqvistart.

Finner du något konstverk som du blir intresserad av får du gärna kontakta mig på annabergqvistart@gmail.com. Du kan även slå en signal eller skicka ett sms på telefonnummer:  076 105 96 84.

Om inget annat är överenskommet förbehåller jag mig rätten att använda bilderna till produktionsframställning samt egen marknadsföring som webb, annonsering och utställning.

//Anna Bergqvist

Utställningar:

 

Älvkultur 19-20 september 2020

Plats: Mäklarhuset

19-20 september 2020

 

Öppen Salong-Trollhättan,  augusti/september 2020

Tema:Skog

”Smaka på konst” Pepp-up Gallery, juli 2020

Adventsvernissage den 31/11-1/12-19

Villa Elfhög, Trollhättan

Gallerinatten Malmö 2019-Svenska konstgalleriet

Öppen Salong/Konsthallen/Trollhättan 2 MARS – 28 APRIL 2019

Tema : Ljus

ÖPPEN SALONG  11-31 januari 2019 /Handkraft/Trollhättan

Galleri Lillhammar/Göteborg

27 okt-1nov-2018

-Godhem/Trollhättan

25 okt-27 nov-2018

-Öppen Salong 2018, aug/sept

-Konsthallen/Trollhättan

Tema: Lek

-Solo utställning 19 maj/Olidans vattenprovstation, Trollhättan

-Öppen Salong 2015, aug/sept

Konsthallen/Trollhättan

Tema: Mellan svart och vitt

-Öppen Salong 2014,aug/sept

Konsthallen/Trollhättan

Tema:Relationer

Utbildning:

Färglära 2-7,5 hp 2019/20

Färglära 1-7,5 hp 2018/19